Konu
:
Kabak Çiçeğinden, Çiçekli Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Çiçeğinden, Çiçekli Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Çiçeğinden, Çiçekli Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri
Kabak çiçeğinden, çiçekli bulgur pilavı
Malzemesi
-Bir Çorba kaşığı Tereyağ
-2 Su Bardağı Bulgur(Karıncalı Bulguru)
-4 Su Bardağı temiz yayla suyu
-40 Adet temizlenmiş Kabak çiçeği
-Yarım kaşık salça
-Üzerine yarım aşırma sarımsaklı
Koyun yoğurdu
-Nane soslu garnatür dökülebilir
üzerine
ÇİÇEK AÇMIŞ KABAK ÇİÇEKLERİ TOPLANIR
VE KOÇANI HESİLDİKTEN SONRA 40 ADET KABAK ÇİÇEĞİ ORTA HALDE KIYILIR
İKİ SU BARDAĞI ÖLÇEĞİNDE
BULGUR LA TEREYAĞDA VE HERENİDE KAVRULUR
ALATAV KAVRULDUKTAN SONRA ÜZERİNİ 1 SANTİM KAPATACAK ŞEKİLDE SU İLAVE EDİLİR
25 DAKİKA SONRA KABAK ÇİÇEKLİ BULGUR PİLAVI YENECEK HALE GELİR
6 KİŞİLİK OLAN BU PİLAV
ÜZERİNDEDE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜLEREK
1 TEBSİDE ORTAKLAŞA YENİR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul