Yalnız Mesajı Göster

Türlü Güveç - Denizli'den Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türlü Güveç - Denizli'den Yemek Tarifleri




TÜRLÜ GÜVEÇ

MALZEME:

Kuşbaşı kuzu eti 500 gr

Patates 1 adet

Soğan 3 adet

Domates 4 adet

Taze fasulye 250 gr

Katı yağ 4 çorba kaşığı

Kabak 3 adet

Karabiber

Kemer patlıcanı 2 adet

Tuz

Sivribiber 5 adet

YAPILIŞI:

Soğanları irice kıyın Fasulyeleri, yan kılçıklarını alıp, ikiye bölün Kabakların dışlarını kazıyın Pattlıcanları soyun Kabak ve patlıcanları uzunlamasına ikiye ayırın Sonra her bir parçayı 4 cm iriliğinde doğrayın Biberleri saplarıyla tohumlarını temizleyip, doğrayın Patatesleri 4 cm'lik iri küpler biçiminde parçalara ayırın Domateslerin arkalarına artı (+) biçiminde birer kesik atın Kaynar suya batırıp çıkararak kabuklarını soyun Küçük küpler halinde doğrayın Fırınınızı 180 C' ye getirip ısıtın Bir güvecin dibine etleri yayın Üzerine sırasıyla patatesleri, fasulyeleri, patlıcanları, biberleri, kabakları, soğanları ve domatesleri döşeyin Tuz ve biberi serpin Yağı bir tavada eritip, sebzelerin üzerine gezdirin Güveci, kapağını kapatıp sıcak fırına yerleştirin Yaklaşık 1,5 saat pişirin Fırından alıp 10 dakika dinlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla