Konu
:
Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri
Malzemeler:
2 su bardağı maş
fasulye
si
6-7 adet taze
soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı iri dövülmüş
ceviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul
biber
1 adet
limon
un suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı:
Maş
fasulye
si yıkanır, tencereye aktarılır
Üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur
Orta ateşte şekli bozulmadan, yumuşayana kadar haşlanır
Daha sonra kevgire çıkarılarak suyu süzülür
Maydanoz ve
soğan
ince kıyılır, derin, karıştırma kabına aktarılır
Üzerine haşlanmış maş,
ceviz
, tuz, pul
biber
,
limon
suyu ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır
Servis tabağına aktarılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul