Yalnız Mesajı Göster

Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri




Malzemeler:

2 su bardağı maş fasulyesi
6-7 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:

Maş fasulyesi yıkanır, tencereye aktarılır Üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur Orta ateşte şekli bozulmadan, yumuşayana kadar haşlanır Daha sonra kevgire çıkarılarak suyu süzülür Maydanoz ve soğan ince kıyılır, derin, karıştırma kabına aktarılır Üzerine haşlanmış maş, ceviz, tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır Servis tabağına aktarılır


Alıntı Yaparak Cevapla