Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri
Zeytin ve mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
2bardak pirinç, 2adet soğan, 5adet mantar, 10adet siyah zeytin, 50gr margarin, 2kaşık sıvıyağ, maydanoz, su, tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ½ saat ılık suda bekletip süzün Margarini eritip pirinci kavurun Sıcak suyunu, tuzunu katarak kısık ateşte pişmeye bırakın Bir tava içinde az yağda piyaz olarak doğradığız soğanı kavurun ince doğradığınız mantarı ilave edin Soteleyin En sona çekirdeği çıkarılmış zeytin ekleyin Gerekiyorsa tuz serpin Demlenen pilavı servis tabağına alıp üzerine mantarlı karışımı dökün Tabağın çevresini maydanoz ile süsleyin
|