10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kikirdekli Çorba - Ankara'dan Yemek Tarifleri
KİKİRDEKLİ ÇORBA
MALZEME:
Et suyu 10 su bardağı
Kuru soğan 1 orta boy
Yeşil mercimek 1,5 su bardağı
Domates salçası 1 çorba kaşığı
Tereyağı 2 çorba kaşığı
Un 2 su bardağı
Sıvıyağ 1 fincan
Su 1 fincan
Nane Yeteri kadar
Sarmısaklı yoğurt Yeteri kadar
YAPILIŞI:
Kuru soğan ince doğranır, yağda pempeleştirilir, salça konur, kavrulur Et suyuna, ayıklanmış ve yıkanmış mercimek ilave edilir İyice pişinceye kadar kaynatılır Un, sıvı yağ, tuz ve su ile yumuşak bir hamur hazırlanır Hamur açılır, kare şeklinde kesilir, kesilen hamurun bir kısmı kaynayan çorbanın içine atılır ve pişirilir Nane katılır Hamurun öbür yarısı da kareler halinde kesilir ve kızartılır Servis sırasında sarmısaklı yoğurt ve kızartılmış hamur ayrı ayrı sofraya getirilir, arzu eden alır
|
|
|