10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paça Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri
PAÇA ÇORBASI
MALZEME:
Davar ayağı (koyun, kuzu, keçi) 4 adet
Sivri biber 3 adet
Kuru soğan 1 orta boy
Sirke 1 çorba kaşığı
Sarmısak 4 diş
Tuz Yeterince
Yoğurt 2 su bardağı
YAPILIŞI:
Davar ayağı önce ateş üzerinde ütülür, bıçağın ucuyla tırnakları çıkarılır, tırnaklar arasındaki kıltorbası alınır, ince kılları kızgın bir maşayla dağlanır Kaynar suyla karaları çıkıncaya kadar iyice yıkanır Ayakların üst kısmı kırılarak tencereye konur, su, kokusunu gidersin diye 4 diş sarmısak, 1 adet kuru soğan, sivri biberler ilave edilir, iyice pişirilir, indirileceğine yakın tuz atılır Servis yapılırken, yanında sarmısaklı yoğurt ya da sarmısaklı sirke ile ikram edilir
|
|
|