Yalnız Mesajı Göster

Paça Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paça Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri




PAÇA ÇORBASI

MALZEME:

Davar ayağı (koyun, kuzu, keçi) 4 adet

Sivri biber 3 adet

Kuru soğan 1 orta boy

Sirke 1 çorba kaşığı

Sarmısak 4 diş

Tuz Yeterince

Yoğurt 2 su bardağı

YAPILIŞI:

Davar ayağı önce ateş üzerinde ütülür, bıçağın ucuyla tırnakları çıkarılır, tırnaklar arasındaki kıltorbası alınır, ince kılları kızgın bir maşayla dağlanır Kaynar suyla karaları çıkıncaya kadar iyice yıkanırAyakların üst kısmı kırılarak tencereye konur, su, kokusunu gidersin diye 4 diş sarmısak, 1 adet kuru soğan, sivri biberler ilave edilir, iyice pişirilir, indirileceğine yakın tuz atılır Servis yapılırken, yanında sarmısaklı yoğurt ya da sarmısaklı sirke ile ikram edilir



Alıntı Yaparak Cevapla