Konu
:
Kayısılı Pilav (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Pilav (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Pilav (6 Kişilik)-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz
HAZIRLANIŞI
Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın
Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin
Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün
Pilav pişince ateşten indirin
Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul