Konu
:
Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır
Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır
Malzemeler:
İç malzemesi:
• 4 adet orta boy domates
• 500 gr çökelek
• 1 adet soğan
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• Margarin ya da tere yağ
Hamuru için:
• 500 gr un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Aldığı kadar su
Yapılışı:
1
Derin bir kabın içine unu ve tuz ekleyerek aldığı kadar su ilave edin ve yoğurun
Hamur kıvamına gelince üstünü bezle kapatın ve dinlenmeye bırakın
(30 dk)
2
İç malzemesini hazırlamak ise, domateslerin kabuklarını soyun ince doğrayın
3
Soğanları da ince bir şekilde doğrayın ve geniş bir tavada sıvı yağ ve soğanları kavurun
4
Ardından domateslerin ekleyin ve domateslerin suyunu çekene kadar kavurun
5
Son olarak çökeleği içine ilave edin son 2,3 dk kavurun ve ocaktan alın
6
Dinlenmiş olan hamuru küçük bezelere ayırın
7
Parçaladığınız hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yağsız tavada pişirin
8
Pişirmiş olduğunuz hamuru tereyağı ya da margarinle yağlayın ve içine 1 yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz iç malzemesinden ekleyin ve sarın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul