Yalnız Mesajı Göster

Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır




Türk Mutfağı Çökelekli Sıkma Nasıl Yapılır

Malzemeler:

İç malzemesi:

• 4 adet orta boy domates

• 500 gr çökelek

• 1 adet soğan

• 1 tatlı kaşığı pul biber

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

• Margarin ya da tere yağ

Hamuru için:

• 500 gr un

• 1 tatlı kaşığı tuz

• Aldığı kadar su

Yapılışı:

1 Derin bir kabın içine unu ve tuz ekleyerek aldığı kadar su ilave edin ve yoğurun Hamur kıvamına gelince üstünü bezle kapatın ve dinlenmeye bırakın(30 dk)

2 İç malzemesini hazırlamak ise, domateslerin kabuklarını soyun ince doğrayın

3 Soğanları da ince bir şekilde doğrayın ve geniş bir tavada sıvı yağ ve soğanları kavurun

4 Ardından domateslerin ekleyin ve domateslerin suyunu çekene kadar kavurun

5 Son olarak çökeleği içine ilave edin son 2,3 dk kavurun ve ocaktan alın

6 Dinlenmiş olan hamuru küçük bezelere ayırın

7 Parçaladığınız hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yağsız tavada pişirin

8 Pişirmiş olduğunuz hamuru tereyağı ya da margarinle yağlayın ve içine 1 yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz iç malzemesinden ekleyin ve sarın



Alıntı Yaparak Cevapla