Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Sofraları İçin Kütahyada Yapılan Yemekler

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Sofraları İçin Kütahyada Yapılan Yemekler




Ramazan sofraları için Kütahyada yapılan yemekler

KÜTAHYA
Kütahya’da bir aile, özellikle ramazan aylarının aranan tatlısı olan güllacın üretimini 104 yıldır sürdürüyor

İmalathane sahibi Hamdi Güllaşçı, Kütahya’da, güllaç tatlısının çini ve porselen gibi önemli değerler arasında yer aldığını belirtiyor

Babasının dedesi Güllaşçı Ahmet’in 2 Abdülhamit döneminde sarayda aşçı yamağı olarak çalıştığını, güllaç yapmayı da burada öğrendiğini, Kütahya’ya döndükten sonra 1903 yılında güllaç imalatına başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Babamın dedesi, güllaç yapmayı saray mutfağında öğrenmiş Onun mesleğini şimdi biz yürütüyoruz Türkiye’de çok sayıda 5 yıldızlı otele güllaç satıyoruz Birçok turist, otellerde tadına baktığı güllaçtan ülkelerine götürüyor Almanya, Hollanda, Mısır, İngiltere ve Rusya’ya da güllaç ihraç ediyoruz

Güllaşçı, güllaç tatlısının özellikle iftar sofralarının baş tacı olduğunu belirterek yağsız yapıldığı için çok hafif olması nedeniyle tercih edildiğini bildirdi



Alıntı Yaparak Cevapla