10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze İç Bakla Nasıl Yapılır
Taze İç Bakla Nasıl Yapılır
İç baklanın kabuklarını soyun, yıkayın, tencereye koyun, 2 bardak su ekleyin Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak bakla tenceresine alın
Malzemeler
500 gram taze iç bakla,
1 soğan, yarım çay kaşığı kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
2 çay kaşığı tuz,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım demet dereotu
İç baklanın kabuklarını soyun, yıkayın, tencereye koyun, 2 bardak su ekleyin Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak bakla tenceresine alın Kabartma tozu, toz şeker, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip baklalar yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın Baklaları soğumadan delikli bir kepçe ile süzerek çukur bir kaba alın, üzerlerine zeytinyağını dökün, karıştırın, bir kapak örterek soğumaya bırakın Servis yaparken üzerlerine kalın dalları ayıklanmış dereotu yapraklarını (doğramadan) koyun
|
|
|