Konu
:
Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi
Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi
Malzemeler:
• 2 adet lüfer balığı (içi temizlenmiş)
• 250 gr pirinç
• 1 adet soğan
• 1 adet limon
• Yarım demet dereotu
• Defneyaprağı
• 100 gr tereyağı
• 2 adet çubuk tarçın
• 4 tatlı kaşığı tuz
• Karabiber
Yapılışı:
1
Pirinci ıslayıp 2 kaşık tuz ilave edip yarım saat bekletin
2
Limonun kabuklarını soyup halka halka doğrayın
3
Demet otunu ince ince kıyın
4
Soğanı ince icnce doğrayın
5
Pirinci süzün
6
Balıkları yıkayın
7
Geniş bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun, ardından pirinci ilave edin ve kavurun
8
Karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ve tarçını ilave edip 2 dk kavurduktan sonra dereotu da ilave edin
9
Ardından 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip kabarcıklar oluşuncaya kadar pişirin
10
Tam olarak suyunu çekmedin geniş fırın kabına dökün, lüfer balığını da yerleştirip yanlamasına yerleştirin
11
Defneyapraklarını ve limon halkalarını da ilave edin ve üstünü alüminyum folyo ile kapatıp hava alabilecek şekilde kapatın
12
Önceden200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul