Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi




Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi

Malzemeler:

• 2 adet lüfer balığı (içi temizlenmiş)

• 250 gr pirinç

• 1 adet soğan

• 1 adet limon

• Yarım demet dereotu

• Defneyaprağı

• 100 gr tereyağı

• 2 adet çubuk tarçın

• 4 tatlı kaşığı tuz

• Karabiber

Yapılışı:

1 Pirinci ıslayıp 2 kaşık tuz ilave edip yarım saat bekletin

2 Limonun kabuklarını soyup halka halka doğrayın

3 Demet otunu ince ince kıyın

4 Soğanı ince icnce doğrayın

5 Pirinci süzün

6 Balıkları yıkayın

7 Geniş bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun, ardından pirinci ilave edin ve kavurun

8 Karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ve tarçını ilave edip 2 dk kavurduktan sonra dereotu da ilave edin

9 Ardından 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip kabarcıklar oluşuncaya kadar pişirin

10 Tam olarak suyunu çekmedin geniş fırın kabına dökün, lüfer balığını da yerleştirip yanlamasına yerleştirin

11 Defneyapraklarını ve limon halkalarını da ilave edin ve üstünü alüminyum folyo ile kapatıp hava alabilecek şekilde kapatın

12 Önceden200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla