Konu
:
Şakşuka - Antalya Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Şakşuka - Antalya Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şakşuka - Antalya Yemek Tarifleri
ŞAKŞUKA
MALZEME:
Patlıcan 1 adet
Sıvıyağ Kızartmak için
Kabak 1 adet
Domates 2 adet (Sos için)
Patates 1 adet
Soğan 1 adet
Zeytinyağı 1 kahve fincanı
Biber 2 adet
Sarmısak 1 diş
Tuz
Sirke 1 çay kaşığı
YAPILIŞI:
Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın
Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin
Yıkayıp suyunu süzün
Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın
Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın
Servis tabağına alın
Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın
Küçük küçük doğrayın
Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun
Domatesleri ilave edin
Domates suyunu çekene kadar bekletin
Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin
Tuzunu ayarlayın
Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın
Yemeğin üzerine koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul