Yalnız Mesajı Göster

Şakşuka - Antalya Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şakşuka - Antalya Yemek Tarifleri




ŞAKŞUKA

MALZEME:

Patlıcan 1 adet

Sıvıyağ Kızartmak için

Kabak 1 adet

Domates 2 adet (Sos için)

Patates 1 adet

Soğan 1 adet

Zeytinyağı 1 kahve fincanı

Biber 2 adet

Sarmısak 1 diş

Tuz

Sirke 1 çay kaşığı

YAPILIŞI:

Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin Yıkayıp suyunu süzün Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın Servis tabağına alın Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın Küçük küçük doğrayın Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun Domatesleri ilave edin Domates suyunu çekene kadar bekletin Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin Tuzunu ayarlayın Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın Yemeğin üzerine koyup servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla