Konu
:
Kazlı Bişli - Ardahan Yöre Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Kazlı Bişli - Ardahan Yöre Yemekleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kazlı Bişli - Ardahan Yöre Yemekleri
KAZLI BİŞLİ
MALZEME:
Kaz (temizlenip, tütsülenmiş) 1 adet
Kuru maya 1 çorba kaşığı
Un 1 kg
Süt 45 ml
Su 3 su bardağı
Kaz yağı ya da katı yağ
YAPILIŞI:
Kazı tencereye koyun, üzerini 3 parmak aşacak kadar su içinde bir taşım kaynatıp, orta ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat pişirin
Unu ve tuzu bir kaba eleyin
Ortasını havuz biçiminde açın
Mayayı ılık süt içinde eritip, ortasına dökün
Üzerine biraz un serpiştirip 15 dakika bekletin
Suyunu katıp yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin
Bir kaba koyup üzerini nemli bir bez ile örterek yaklaşık 2 saat mayalanmaya bırakın
Mayalanmış hamuru yumurta iriliğinde parçalara bölüp, yuvarlayın
Her pazıyı 20 cm
çapında daireler halinde oklava ile açın
Kazın yağını ya da katı yağı bir tavada kızdırın
Hamurları birer birer tavaya yerleştirip, her iki yanını altın sarısı renk alıncaaya kadar kızartın
Süzdürerek yağdan çıkarıp bir tabağa üst üste dizin
Kazın yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul