Yalnız Mesajı Göster

Lebeni Yoğurt Çorbası - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lebeni Yoğurt Çorbası - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri




LEBENİ - YOĞURT ÇORBASI (DİYARBAKIR)

MALZEME:

Yoğurt 3 su bardağı

Su 8 su bardağı

Döğme 1 kase

Yağ 3 çorba kaşığı

Yumurta 1 adet

Kuru nane 3 çorba kaşığı

Tuz Yeterince

YAPILIŞI:

3 kase yoğurt, bir yumurta, 4 kase su ve bir miktar tuz, orta büyüklükte bir tencereye konur 15 dakika devamlı çırpılır Sonra çok hararetli ateşte 20 dakika kadar tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir Diğer taraftan 1 kase döğme 2-3 defa temizce yıkanır, kaynamakta olan yoğurdun içine konur Pişinceye kadar yani döğmeler yumuşayıncaya kadar kaynatılır Piştikten sonra yere indirilir Servise alınacağı zaman 3 kaşık yağ ile 2 kaşık kuru nane bir tavada kızdırılır, yemekten 10 dakika evvel kızdırılmış yağ çorbanın üzerine dökülür



Alıntı Yaparak Cevapla