Yalnız Mesajı Göster

Hamur Çorbası - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Çorbası - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri




HAMUR ÇORBASI

MALZEME:

Nohut 1/2 su bardağı

Domates salçası 2 çorba kaşığı

Tavuk göğüs eti 150 gr

Karabiber Taze çekilmiş

Tavuk suyu 8 su bardağı

Katı yağ 2 çorba kaşığı

Un 4/5 su bardağı

Tuz

Su 3 çorba kaşığı

YAPILIŞI:

Hamuru bir gece önceden hazırlayıp, kurumaya bırakın Bunun için unu tuz ve su ile karıştırıp yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz dokulu bir hamur hazırlayın Oklava ile yufka inceliğinde açın Temiz bir bez üzerine serip, kurumaya bırakın Nohutu bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın Nohutları bir tencereye doldurun, üzerini 2 parmak aşacak kadar su koyun Tuzunu katıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzdürün Tavuk etlerini bir tencereye koyup, üzerlerine suyu ekleyin Tuzunu katıp, köpüğünü alarak yaklaşık 30 dakika haşlayın Suyun içinden çıkarıp didikleyin Kuruyan hamurları elinizle kopararak ufalayın Tavuk suyunu tekrar ,kaynatıp, tuzunu ayarlayın Hamurları, tavuk etlerini ve nohutu katıp, koyu kıvamlı bir çorba oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin Bir tavada yağı ve salçayı birlikte kızdırın Çorbayı ateşten alıp üzerine salçalı yağı gezdirin Karabiberi serperek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla