Konu
:
Kral Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kral Pilavı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kral Pilavı
Kral Pilavı
Malzemeler
• 2 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı et suyu
• 250 gr kıyma
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1,5 su bardağı bezelye
• tuz
• karabiber
Kral Pilavı Tarifi
1 Taze bezelyeleri diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın
2 Bir tencerede yağla, yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun
Kıymayı, tuzu, karabiberi ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin
Salçayı da ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra bezelyeleri içine atıp karıştırın ve ateşten alın
3 Bu arada pirinci ayıklayıp bir saat tuzlu sıcak suda bekletin
Bol suyla yıkadıktan sonra iki bardak et suyu ile pilavı hazırlayın
4 Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sıcak sosu ekleyin
En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul