Yalnız Mesajı Göster

Ordudan Çerkez Tavuğu Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ordudan Çerkez Tavuğu Tarifi




Ordudan Çerkez Tavuğu:

Bir tavuk için 400 gr ceviz içi, üç dilim bayat ekmek, bir demet maydanoz, yeteri kadar kırmızı biber ve karabiber ile tuz alınır

Ceviz içi et makinesinden geçirilir ya da havanda kıyma iriliğindeki parçalar halinde dövülür 10 dk suda ıslatılmış olan ekmek içinin yarısı kırmızı biberle birlikte ceviz içine karıştırılır Bir kez daha makineden geçirilir Kalan ekmekler ve malzeme bir kez daha makineden geçirilir Bir kapta çırpma teliyle karıştırılarak tavuk suyu iyice yedirilir Boza kıvamına getirilir Haşlanmış tavuğun etleri parçalanarak sofraya konacak tabağa dizilir Üzerine tuz ve karabiber serpilir Üzerleri hazırlanan boza kıvamındaki ceviz salçasıyla örtülür Kalan yağ kızdırılarak üzerine gezdirilir Maydanozla süslenir



Alıntı Yaparak Cevapla