Konu
:
Ordudan Çerkez Tavuğu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ordudan Çerkez Tavuğu Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ordudan Çerkez Tavuğu Tarifi
Ordudan Çerkez Tavuğu:
Bir tavuk için 400 gr ceviz içi, üç dilim bayat ekmek, bir demet maydanoz, yeteri kadar kırmızı biber ve karabiber ile tuz alınır
Ceviz içi et makinesinden geçirilir ya da havanda kıyma iriliğindeki parçalar halinde dövülür
10 dk suda ıslatılmış olan ekmek içinin yarısı kırmızı biberle birlikte ceviz içine karıştırılır
Bir kez daha makineden geçirilir
Kalan ekmekler ve malzeme bir kez daha makineden geçirilir
Bir kapta çırpma teliyle karıştırılarak tavuk suyu iyice yedirilir
Boza kıvamına getirilir
Haşlanmış tavuğun etleri parçalanarak sofraya konacak tabağa dizilir
Üzerine tuz ve karabiber serpilir
Üzerleri hazırlanan boza kıvamındaki ceviz salçasıyla örtülür
Kalan yağ kızdırılarak üzerine gezdirilir
Maydanozla süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul