Konu
:
Karayip Adasının Yiyecek Kültürü
Yalnız Mesajı Göster
Karayip Adasının Yiyecek Kültürü
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karayip Adasının Yiyecek Kültürü
Karayip Adasının Yiyecek Kültürü
Genelde Afrika, İspanya, Çin ve Hindistan mutfağından etkilenmiş olan Karayipler, özellikle baharat konusunda oldukça zengindir
Et yemekleri genelde bol miktarda sebze ve baharatla beraber pişirilirler
Jamaika’nın kızarmış tavuğu ve Barbados’un kızarmış uçan balığı önemli et yemeklerindendir
Etin yanına deniz ürünleri, buharla pişirilmiş bezelye ve fasülye gibi sebzeler konulur
Roti isimli bol miktarda köri ve çeşitli baharatlar içeren ekmekler yapılır
Kulkas yaprağı, bamya, pirinç ve bazen de yengeç konularak yapılan; Trinidad ve Tobago Adaları’nın meşhur yemeği callaloo çorbası da Karayipler’in önemli lezzetlerinden biridir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul