Yalnız Mesajı Göster

Osmaniyenin Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmaniyenin Yemekleri




Osmaniyenin Yemekleri

Osmaniyenin Yemekleri

Osmaniye mutfağının en önemli malzemesi bulgurdur Bu bakımdan yöresel yemeklerimizin çoğu bulgur ile yapılır;

içli köfte, mercimek köftesi, çiğ köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi

Diğer belli başlı yemeklerimiz ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir

Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır -TIRŞİK -ÇAKILDAKLI -KISIR -TOĞGA -SÖĞÜRME -BÖREK ÇORBASI



Alıntı Yaparak Cevapla