Yalnız Mesajı Göster

İslam'da Aile Hukuku

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İslam'da Aile Hukuku

iyi günler
bir soru sorabilirmiyim gerçekten merak ediyorum
2 buçuk yıldır evliyim
eşimin babası 14 yaşındayken vefat etmiş

5 kardeşler
eşim en küçükleri

biz annesiyle oturuyorduk fakat annesi ile geçinemedik
ben böyle olunca anneside bende daha fazla üzülmesin diye çok yakın bir yerde ( altlı üstlü yada karşılıklı) daireler tutalım dedim
kabul etmediler
benim anlamadığım eşim tek erkek çocuk değil ve bizim boşanma sebebimiz bu benim ayrı ev istemek gibi bir hakkım yok mu böyle bir isteği (her iki tarafında huzuru için istiyorsam) boşanma sebebi yapması eşimin hakkımıdır
ve eşim tek erkek çocuk olmadığı halde tek bizim sorumluluğumuzda mı kalır annesi ile yaşamak diğer çocuklara da görev düşmez mi?? diğer çocuklar annelerine yaptıkları maddi yardımı aynı evde oturmakla denkeltirebilirler mi
herşeyden önce ben bir gelin olarak annesi ile eşim istediği zaman her ne olursa olsun yaşamak zorundamıyım

(evet iyi olmayı gerçekten çok isterdim çokta çabaladım ama eşimin annesi gerçekten huysuz ve çocukları ile bile hergün tartışırken ben hiç tartışmamaya çalışarak herşeyi hoşgörerek buzamana kadar geldim ama bundan sonrası için dayanamadım ve ayrı ev talebinde bulundum)
kısacası benim durumumda eşimin boşanması hakkımıdır yoksa benim hakkıma giriliyormudur?

şimdiden teşekkür ederim

bu arada eşimin annesinin eli ayağı tutuyor yani öyle byük bir hastalığı yok ama yaşının getirdiği tansiyon heyecan gibi hastalıkları var
birde temizlik takıntısı var (aşırı derecede) benim yaptığım yemekleri yemez oturduğumuz yere oturmaz (siler)

Alıntı Yaparak Cevapla