Yalnız Mesajı Göster

~~ Çorbalar ~~

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

~~ Çorbalar ~~



PATATES VE MISIR ÇORBASI



Malzemeler

1 yemek kaşığı zeytinyağı

30gr margarin (ben tereyağı kullandım)

4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış

1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış

1 kuru soğan, yemeklik doğranmış

2 yemek kaşığı un

1lt (4 sb) tavuk suyu

8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış

200gr konserve mısır

2 yumurtanın sarısı

1 sb yoğurt (ben ayran kullandım)

maydanoz

Hazırlanması:

Yağları bir tencerede eritin Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin 5 dakika kavurup unu ilave edin Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin

Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin

Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin (Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin

Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın Tuzunu ve karabiberini ekleyin Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla