Yalnız Mesajı Göster

Fırında Hamsi Buğulama

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Hamsi Buğulama



Fırında Hamsi Buğulama

Hazırlama Süresi: 20

Pişirme Süresi: 25

Kişi Sayısı: 6

Malzemesi:

1 kg hamsi 4 adet kuru soğan 2 adet domates 1 limonun suyu 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi:

• Hamsileri ayıklayın, yıkayıp, süzün

• İri halka şeklinde doğradığınız soğanları fırın kabına yerleştirin, karabiber ve tuz serpin

• Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştirin

• Limon suyu, zeytinyağ, karabiber ve tuzu çırpıp, balıkların üzerine dökün

• 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin

• Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla