Konu
:
Kıtır Kadayıflı Balkabağı Çorbası ( 4 Kişilik )
Yalnız Mesajı Göster
Kıtır Kadayıflı Balkabağı Çorbası ( 4 Kişilik )
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıtır Kadayıflı Balkabağı Çorbası ( 4 Kişilik )
Malzemeler;
1 kg soyulmuş balkabağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 kase taze tel kadayıf
Yapılışı;
Tencerede eritilen tereyağı içerisine irice doğranmış soğanlar daha sonra balkabakları eklenir ve bir süre kavrulur
Üzerine su ve süt ilave edildikten sonra balkabakları yumuşayana kadar pişirilip tuz ve tarçın ile tatlandırılır
Ocaktan aldıktan mutfak robotu ya da blender ile çekilir
Bir tavaya yarım yemek kaşığı tereyağı koyulup kızdırıldıktan sonra içerisine tel kadayıflar atılıp hafif pembeleşinceye kıtırlaşıncaya dek kavrulur
Sıcak olarak tabaklara koyulan çorbanın üzerine tel kadayıf serpiştirilerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul