Konu
:
Paprikalı Tavuk Budu
Yalnız Mesajı Göster
Paprikalı Tavuk Budu
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paprikalı Tavuk Budu
MALZEMELER
800 gram
tavuk budu
(veya piliç baget)
90 gram
arpacık soğanı
Paprika
Un
Sebze suyu
Elma sirkesi
Defneyaprağı
Sızma zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk budunu (veya baget) un ve paprika karışımına bulayın
Tavuk butlarını 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve defneyaprağı ile tavada 5-6 dakika soteleyip tuz ile tatlandırın
Tavadan tavuk butlarını alın
Sote işlemi yaptığınız tavayı temizleyin
Aynı tavaya tekrar 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı paprika aktarın
Yarım su bardağı elma sirkesi ve yarım kepçe sebze suyu ile un ve paprika karışımını sulandırın
Tereyağı ya da sıvıyağ sürdüğünüz ısıya dayanıklı fırın kabına iki parçaya kestiğiniz arpacıksoğanı ve tavuk budunu (veya piliç baget) yerleştirin
Fırın kabının içine hazırladığınız paprikalı ve unlu sosu süzerek ekleyin
Fırın kabının üzerini suyla nemlendirilmiş yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile iyice kapatın
Tavuk butlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin
Fırın kabını fırından çıkarttıktan sonra paprikalı tavuk budunu servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul