Yalnız Mesajı Göster

İftar Menüsü Sizlerle 10

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar Menüsü Sizlerle 10



EZOGELİN ÇORBASI

MALZEMELER

1 Su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı sarı mercimek ( olmasada olur )
1 adet ortaboy soğan
1 adet domates
2 su bardağı et yada tavuk suyu
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı iri bulgur
tuz nane ve istenilen baharatlar

Hazırlanışı

Yemeklik doğranan soğanlar yağda kavrulur içine küp doğranan domatesler eklenip biraz daha kavrulur mercimekler eklenip et yada tavuk suyu ve mercimeklerin üzerini 2 pArmak daha aşacak kadar su eklenip kaynatılır Suyunu çekip mercimekler piştiğinde pirinci ve bulguru eklenir biraz daha sıcak su ilavesi yaplıp pirinçler pişene kadar kaynatılır en son ocaktan indirmeden tuzu ve nanesi ilave edilir

TAVUK ŞİNİTSEL

MALZEMELER:

4 adet tavuk göğsü ( incelttirin )
1 çay bardağı süt yada yarım çay bardağı krema ( yumuşatmak için )
2 adet yumurta
1 su bardağı buğday unu
1 su bardağı galeta unu + 1-2 kaşık en incesinden irmik
tuz
isteğe göre kekik karabiber pulbiber
Kızartmak için çiçek yağı

Hazırlanışı

Tavuklar bir saat öncesinden krema yada süt ve istenilen baharatlar ile karıştırılıp bekletilir Sonrasında tavuk göğüsleri sırasıyla önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızgın ve bol yağda kızartılırHer tavuk göğsüne aynı işlem uygulanır Yanında patates kızartması ile servis edilir

FIRIN SÜTLAÇ

MALZEMELER:

1,5 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
3 bardak su
3 tatlı kaşığı mısır nişastası ( dolu dolu )
1 paker vanilya

Hazırlanışı

İlk olarak su ile pirinçler yumuşayana kadar pişirilir Süt ilave edilir kaynadığında şekeri ilave edilir kaynatılır indirmeye yakın nişasta ile kıvam ayarlanır En son vanilyası eklenip altı kapatılır Kaselere boşaltılan sütlaçlar fırın tepsisine konur Kaselerin ortasına gelecek kadar su doldurulup fırının sadece ızgara kısmı yakılarak sütlaçların üzeri yakılır

Sütlacın üzerinin daha kolay yanması için esmer şeker serpebilirsiniz

yada 1 kase sütlaç ayırıp ona bir yumurta sarısı karşıtırılarak kaselerin üzerine paylaştırabilirsiniz ( bu benim pek tercih etmedğim bi yöntem

Alıntı Yaparak Cevapla