Konu
:
Tantuni &Amp; Lavaş Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Tantuni &Amp; Lavaş Ekmeği
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tantuni &Amp; Lavaş Ekmeği
Tantuni Mersin yöresine ait bir et yemeği
Tantuni Malzemeler
300 gr kuşbaşı et
2 adet domates
1 adet soğan
maydanoz
kırmızı biber,tuz, karabiber,sumak
Tantuni Tarifi
Etlerimizi tavla zarı büyüklüğünde doğrarıp sıvıyağda etleri kavuruyoruz
Diğer yandan domatelerimizi , soğanımızı ve maydanozumuzu doğrayıp hazır ediyoruz
Etlerimiz pişince lavaşlarımızın arasına paylaştırıyoruz
Hazırladığımız malzemeleride paylaştırp ,baharatlarını koyup lavaşımızı sarıyoruz
Ve tantunimiz hazır oluyor
LAVAŞ EKMEĞİ
Malzemeler:
2 bardak un
1/2 paket instant maya
tuz
yeterince ılık su
Yapılışı:
Malzemelerden hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım
Yumurta büyüklüğünde beze alıp unlanmış zeminde tava büyüklüğünde açalım hepsini
Teflon tavada pişirelim arkalı önlü ve tabağa alalım üzerini tabakla kapatalım kurumaması için
Bütün lavaşları pişirdikten sonra tantuni,sumaklı soğan ve turşuyla dürüm yapalım
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul