Yalnız Mesajı Göster

Et Nasıl Terbiye Edilir?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Nasıl Terbiye Edilir?







Türk mutfağında etlerin geniş bir kullanım alanı vardır Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır Etin lezzetini arttırmak için yapılan işlemlerden biri de, marine (terbiye) etmektir Marine etme, etin taze ot ve baharatlı bir sıvı (marinat) içinde bekletilerek yumuşatılması ve tatlandırılmasıdır

İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz bir marinat: Bir miktar soğanı (ör1 kg et için 3 orta boy soğan) çok küçük parçalar halinde kestikten sonra bir tülbentin içine koyun ve suyunu bir kabın içine çıkartın

Aynı kabın içine bir miktar zeytinyağıyla birlikte kekik ve defne yaprağı koyun Eti bu karışımın içine yatırın ve 24 saat bekletin Etinizin yumuşak ve lezzetli olacağını göreceksiniz

Et Terbiye Yöntemleri

Malzemeler ;

Soğan, Süt, Zeytinyağ, Limon Suyu

Özellikle ızgara yapılacak etleri, 24 saat kadar önce, yumuşaması için süt ve zeytinyağına, güzel kokması ve tat alması için soğana yatırmak gerekir

Bu karışım istediğiniz lezzete göre ayarlanabilir Sadece Zeytinyağ kullanabileceğiniz gibi, Süt ağırlıkta olmak üzere, süt-zeytinyağ karışımına yatırabilirsiniz

Soğanlar tercihe göre yuvarlak halkalar halinde doğranabilir ya da rendelenerek, süt-zeytinyağ karışımına katılabilir

Çokca yapılan bir hata, etlere kekik ve diğer baharatın pişme öncesi konmasıdır Bu tür baharatlar pişme tamamlanmadan 5-10 dakika önce kullanılır Terbiyeye konmaz Unutmayınız

Alıntı Yaparak Cevapla