Konu
:
Keşkek / Çankırı
Yalnız Mesajı Göster
Keşkek / Çankırı
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkek / Çankırı
MALZEMESİ
1 kg
kemikli kuzu eti
2 su bardağı nohut
3 su bardağı dövme
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın
Sabah 40 dakika haşlasanız yeter
Dövmeyi ılık suda bekletin
Etin üzerine 6 bardak su ve tuz ekleyip, 50 dakika kaynatın
Dövmeyi yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su ilave edin
35 dakika kadar, yani dövme açılana kadar pişirin
Tereyağını eritin
Dövmeyi süzüp içine atın ve karıştırarak kavurun
Nohutu, eti, tuzu ve 5 bardak et suyunu koyun
Kısık ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin
Kızdırılmış tereyağını üstüne döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul