Yalnız Mesajı Göster

Keşkek / Çankırı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek / Çankırı



MALZEMESİ

1 kg kemikli kuzu eti

2 su bardağı nohut

3 su bardağı dövme

3 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

2 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Nohutu geceden ıslatın Sabah 40 dakika haşlasanız yeter

Dövmeyi ılık suda bekletin

Etin üzerine 6 bardak su ve tuz ekleyip, 50 dakika kaynatın

Dövmeyi yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su ilave edin 35 dakika kadar, yani dövme açılana kadar pişirin

Tereyağını eritin Dövmeyi süzüp içine atın ve karıştırarak kavurun Nohutu, eti, tuzu ve 5 bardak et suyunu koyun Kısık ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin

Kızdırılmış tereyağını üstüne döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla