Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Meyhane Pilavı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Meyhane Pilavı



Malzeme

- 5 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour

- 2 adet Soğan

- 200 gr Kıyma

- 4 adet Çarliston biber

- 4 adet Domates

- 3 su bardağı Et suyu

- 1 su bardağı Bulgur

- 1 çay kaşığı Yenibahar

- ½ demet Maydanoz

- tuz-karabiber

Hazırlanışı

1 Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayın

2 Taze soğanları ayıklayıp, kıyın

3 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın

4 Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayın

5 Kuru soğanı piyazlık doğrayın

6 Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine kıymayı ilave edin Kıyma kavurulup, suyunu çekinceye kadar kavurun

7 Kıyma kavrulunca içine kıyılmış taze soğanları ve çarliston biberleri ilave edip, kavurun

8 Sebzeler yumuşayınca içine yıkanmış Bulguru, yenibaharı, tuz-karabiberi ekleyip, kavurun

9 En son olarak üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgurlar göz olana kadar , tencerenin kapağını açmadan pişirin

10 Demlenen bulgur pilavı karıştırıp, servis tabağına alın

11 En son üzerine kıyılmış maydanozları serpip, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla