Konu
:
Erik Marmelatlı Bohçalar
Yalnız Mesajı Göster
Erik Marmelatlı Bohçalar
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Marmelatlı Bohçalar
MALZEMELER
125 gr Margarin
4 Yemek Kasigi Toz Seker
Vanillya
Tuz
1 Adet Yumurta Sarisi
200 gr Süzme Yogurt
1 Çay Kasigi Limon Kabugu Rendesi
125 gr Un (1 su bardagindan 3 silme yemek kasigi eksik)
100 gr Galeta Unu (1 su bardagindan 4 yemek kasigi eksik)
100 gr Erik Marmelati
YAPILIŞI
50 gr yagi sekerin yarisi vanilya ve bir tutam tuz ile iyice çirpin
Yumurta
sarisi süzme yogurt ve limon kabugu rendesi ile karistirin
Unu eleyerek
ekleyin ve yogurun
Hamuru huzdolabinda 1 saat bekletin
Kalan yagi eritin kalan toz seker ve galeta ununu yagda kavurun
Hamuru unlanmis tezgahta 3 mm inceliginde açin
Kalip veya bardakla 8
cm çapinda daireler kesin
Her birinin ortasina yarim tatli kasigi marmelat koyun ve yarim daire
seklinde kapatin
Kenarlarinin iyice yapismasi için una bulanmis bir çatalla
bastirin
Artan hamur parçalarini tekrar yogurup açin ve ayni sekilde kesin
Büyük
bir tencerede bolca su kaynatin bohçalarin önce yarisini sonra diger
yarisini kisik ateste 10'ar dakika pisirin
Delikli kepçe ile sudan çikarin
kavrulmus galeta ununa bulayin ve üzerine pudra sekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul