Yalnız Mesajı Göster

Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı



MOA MOANA (TON BALIĞI - HAİTİ)

Kullanılacak malzeme (6 kişi İçin)
  • Dilim dilim kesilmiş 1 kilo ton balığı,
  • 50 gram margarin yağı,
  • 2 baş soğan,
  • 1 demet maydanoz,
  • 2 limon,
  • 2 yumurta,
  • 1 kaşık un,
  • 1/2 kaşık zencefil,
  • 1/2 kaşık safran,
  • biraz cevz-i bevva,
  • yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapımı:

Balığı alırken, dilim dilim kestirmeli Limonun kabuğunu (sadece sarısını) rendelemeli Balıkları bol akar suda yıkadıktan sonra kurulayıp tuzlamalı Bir tencereye margarin yağını koyup ateşe oturtmalı Yağ kızdıktan sonra rendelenmiş soğanı katıp kavurmalı Soğanlar pembeleşince balıkları tencereye koyup her taraflarını kızartmalı Yeteri kadar karabiberi zencefili, cevz-i bevvayı ve 1 bardak suyu kattıktan sonra kapağını kapatıp hafif ateşte yarım saat pişirmeli Sonra limonların suyuyla rendelenmiş limon kabuğunu katıp iyice karıştırın Beri yanda porselen bir kâsenin içinde yumurtaları iyice çırpmalı Buna unu, bir fincan ılık suda eritilmiş olan safranı, yıkanmış ve kıyılmış maydanozu katıp iyice karıştırmalı Kepçe veya kaşık yardımıyla balığın suyunu alıp karışıma katıp karıştırmaya devam etmeli Terbiye, gereği kadar ısınınca bunu balığın üstüne dökmeli ve beş dakika daha ateşte tuttuktan sonra tencereyi İndirmeli Balığı servis tabağına boşaltarak haşlanmış patatesle birlikte servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla