Konu
:
Dal Makhani
Yalnız Mesajı Göster
Dal Makhani
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dal Makhani
Malzemeler
500 gr yeşil mercimek
100 gr barbunya
100 gr tereyağı
75 ml krema
125 gr domates püresi
25 gr zencefil
3 diş sarımsak
10 gr garam masala
20 gr kırmızı toz biber
Tuz
Tarif
Sarımsakları temizleyip kıyın
Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin
Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın
Pişince ocaktan alıp sudan geçirin
Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın
Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin
Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin
Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin
Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın
Karışımı ve tereyağını mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin
Son olarak krema ve garam masalayı ekleyin
Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul