10-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Tarifleri
MUZLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Kek İçin Malzemeler
2 su bardağı un (200 gramlık bardak ile)
2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 tane iyice kararmış muz
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 iri yumurta
1 tepeleme çay kaşığı vanilya
1 tepeleme su bardağı hindistancevizi rendesi
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın Muzu çatalla iyice ezin ve püre yapın Yağı, şekeri, hindistancevizini, yumurtayı ve vanilyayı katarak çırpıcı ile çırpın Un karışımını da katın ve hafif karıştırın Harcı 12 muffin kabına eşit paylaştırın, üzerlerine birer tutam hindistancevizi serpin, 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin Fırın telinde soğutun, mümkünse 1 gün dinlendirip servis edin
HALLEY PASTA

Sosu İçin
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçinHindistancevizi Pasta İçin Malzemeler
5 tane yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Kreması İçin
yarım litre süt
7 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr labne peyniri
HALLEY PASTA TARİFİ
Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin Sos için gereken malzemeleri karıştırın Soğuyan keki bardakla yuvarlaklara yada bıçakla karelere kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın
Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Labne ekleyip karıştırın Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin, aralarına soğuyan kremadan koyun, pastacıkları bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba dinlenmeye alın Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin
BAHARATLI KEK

Kek için malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
125 g margarin
1 su bardağı süt
1 poşet Şekerli Vanilin
1 poşet Sade Kek Karışımı Baharatlı karışım
1 su bardağı kuş üzümü (sıcak suda 30 dakika beklemiş ve suyu süzülmüş)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
40 g ufalanmış bitter çikolata
1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış)
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı anason
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
(küçük hindistancevizi)
1 çay kaşığı mahlep
BAHARATLI KEK TARİFİ
Öncelikle yumurta ve 2 su bardağı tozşekeri boza kıvamı alana dek çırpın 1 su bardağı çayı karıştıralım Margarini ekleyin Elenmiş una tarçın, kabartma tozu, kakao ve cevizi karıştıralım Bunu da diğer malzemeye ilave edip, iyice çırpalım Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına bu karışımı dökelim 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakikada pişirelim Fırından çıkardığımız kekimizi dilimleyerek servis yapın
PAVLOVA PASTASI

Üzeri için
2 yemek kaşığı antep fıstığı Pasta İçin Malzemeler
Pandispanya için
1 poşet Pandispanya Un
3 yumurta
10 yemek kaşığı su
1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı
Krema için
1,5 su bardağı süt
4 çay kaşığı nescafe
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
40 g sütlü çikolata rendesi
PAVLOVA PASTA TARİFİ
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın 26 cm çapındaki kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160C'de 35-40 dakika pişirin
Soğutup enlemesine ikiye kesin
Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın
Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin İkinci patı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın Üzerini kalan krema, antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin
DAMLA ÇİKOLATALI YOĞURTLU KEK

Kek İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı karbonat
dörtte bir tatlı kaşığı tuz
240 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı neskafe
1,5 su bardağı kaynar su
180 gr tereyağı
2 su bardağı kahverengi toz şeker, 2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı vanilya, dörtte üç su bardağı yoğurt, üçte iki su bardağı damla çikolata
YOĞURTLU KEK TARİFİ
Fırını 155 C'ye getirin Derin bir kek kalıbını yağlayın Geniş bir kaba unu, karbonatı ve tuzu eleyin Çikolatayı ve kahveyi orta boy bir kaba koyun Üzerine kaynar suyu dökün Çikolata eriyene kadar karıştırıp ılıması için 5-10 dakika bir kenara alın Bu arada geniş bir kapta yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın Vanilyayı ekleyin Unlu karışımı azar azar ilave edin Özleşene kadar hafifçe karıştırın Yoğurdu ekleyin Damla çikolataları üç seferde, her eklemeden sonra iyice karıştırarak ekleyin Karışımı kalıba döküp ısınmış fırında 70-80 dakika pişirin Kabın içinde 20 dakika soğutup fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın
Not: Tarifte de kullanılan su bardağı 200 ml'liktir
|
|
|