Yalnız Mesajı Göster

Karamelli Etimek Tatlisi

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli Etimek Tatlisi



Malzemeler:
1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir)4-5 yemek kasigi tozseker3 + 1/2 su bardagi sut100gr margarin veya tereyagi1 yumurta, 2 parca damla sakizi (veya 1 paket vanilya)1 paket kizarmis ekmek dilimleri (ulker, etimek vs)sSerbet icin: s1+1/2 su bardagi tozseker2+1/2 su bardagi su

Ufak bir tencereye tozsekeri koyup ocagin altini kisiktan hafif yuksek derecede acin
Tahta bir kasikla arada karistirarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini saglayin Sekerin cok koyulasip yanmamasina dikkat edin
Sekerinizin yarisindan fazlasi eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu sekere dokun
Seker sertlesip fokurdayacaktir Buharin sizi yakmamasina dikkat edin Biraz eriyince kalan suyuda ilave edip kisik ateste buun seker eriyene kadar arada karistirarak serbetinizi hazirlayin
Buyuk dikdortgen cam kalibiniza etimekleri dizin Uzerine serbeti kepce ile dokerek yedirin Artan etimekleri isterseniz serbete batirip yumussattiktan sonra ortadan ikiye bolerek kalibin yanlarina sikistirabilirsiniz
Kremayi yapmak icin damla sakizini kullaniyorsaniz sekerin az bir kismiyla havanda dovup kirin
Yumurta, damla sakizi ve sekeri ayri bir tencerede cirpma teli ile cirpin
Un ve nisastayi ekleyip tekrar karistirin
Azar azar unu ilave edip katilasip goz goz olana kadar karistirarak pisirin
Altini kapatip yagi ilave edin
1-2 dakika kadar cirpma teli ile hizlica karistirin (Daha cok uzamasini isterseniz mikserle 5-8 dakika arasi cirpabilirsiniz
Serbetini cekmis kizarmis ekmeklerin ustune kremayi dokup ustunu duzeltin Hindistan cevizi serpip buzdolabinda sogumaya birakin

Alıntı Yaparak Cevapla