Konu
:
Karamelli Etimek Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli Etimek Tatlisi
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelli Etimek Tatlisi
Malzemeler:
1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir)
4-5 yemek kasigi tozseker
3 + 1/2 su bardagi sut
100gr
margarin veya tereyagi1 yumurta, 2 parca damla sakizi (veya 1 paket vanilya)
1 paket kizarmis ekmek dilimleri (ulker, etimek vs
)s
Serbet icin: s
1+1/2 su bardagi tozseker
2+1/2 su bardagi su
Ufak bir tencereye tozsekeri koyup ocagin altini kisiktan hafif yuksek derecede acin
Tahta bir kasikla arada karistirarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini saglayin
Sekerin cok koyulasip yanmamasina dikkat edin
Sekerinizin yarisindan fazlasi eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu sekere dokun
Seker sertlesip fokurdayacaktir
Buharin sizi yakmamasina dikkat edin
Biraz eriyince kalan suyuda ilave edip kisik ateste buun seker eriyene kadar arada karistirarak serbetinizi hazirlayin
Buyuk dikdortgen cam kalibiniza etimekleri dizin
Uzerine serbeti kepce ile dokerek yedirin
Artan etimekleri isterseniz serbete batirip yumussattiktan sonra ortadan ikiye bolerek kalibin yanlarina sikistirabilirsiniz
Kremayi yapmak icin damla sakizini kullaniyorsaniz sekerin az bir kismiyla havanda dovup kirin
Yumurta, damla sakizi ve sekeri ayri bir tencerede cirpma teli ile cirpin
Un ve nisastayi ekleyip tekrar karistirin
Azar azar unu ilave edip katilasip goz goz olana kadar karistirarak pisirin
Altini kapatip yagi ilave edin
1-2 dakika kadar cirpma teli ile hizlica karistirin
(Daha cok uzamasini isterseniz mikserle 5-8 dakika arasi cirpabilirsiniz
Serbetini cekmis kizarmis ekmeklerin ustune kremayi dokup ustunu duzeltin
Hindistan cevizi serpip buzdolabinda sogumaya birakin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul