10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişi-Hamur Kızartması
Evet arkadaşlar kafama esmişken yeni bir tarif daha yayınlıyım dedim Kendisi çayın yanında misafire de, kahvaltıda da ya da karnınız acıktığı herhangi bir zaman diliminde zor gelmezse rahatlıkla yapabileceğiniz ve çok da ahım şahım malzeme gerektirmeyen güzel bir tat
Öncelikle normal tariflerde olduğu gibi bire bir malzeme beklemeyelim Nasıl istiyorsan içine ne koyarsan o olur Adına pişi de diyenler var hamur kızarması da o da sana kalmış
Şimdi yavaştan malzemelerle giriş yapalım
Malzemeler
Alabildiği kadar un (Nasıl olur demeyin Göz var nizam var anlayacaksınız artık )
1 ya da 2 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta
1 bardak süt ya da bir kase yoğurt(Hatta siz en iyisi biraz ondan biraz ondan koyun)
1 tatlı kaşığı karbonat (Bazıları kabartma tozu kullansa da karbonattan şaşmayın )
Kızartmak için sıvı yağ
İçi için
Artık nasıl isterseniz ister patatesli,ister peynirli,kıymalı ya da boş kafanıza göre takılın 
Yapılışı
Unu derin bir kaba koyun Derin olsun ki rahat çalışabilesiniz Yok ben etrafa taşsın sıçrasın istiyorum derseniz nerde yaparsanız yapın Üzerine bir yumurtayı kabuklarını içine düşürmeden kırın Yoğurdu(ya da sütü),tuzu ve karbonatı ekleyip yoğurmaya başlayın Yalnız yoğurt ya da süt çok soğuk olmasın,yani buzdolabından çıkardığınız gibi işleme tabi etmeyin kabarmasını önleyebilir O yüzden napıyoruz ılık olmasını tercih ediyoruz

Hamuru yoğurun çok sert bir hamur olmasın gerekirse un ilave edin Arada elinizle şekil vermeye çalışın Eğer çok un koyarsanız hamur kolay şekil almaz çatlak çatlak olur
Sonra artık isteğe göre ya halka şeklinde boş yaparsınız,ya hafiften merdaneyle açıp bardakla yuvarlak şekiller çıkarırsınız ya da biraz daha geniş açıp içine peynir,patates ya da kıyma koyup katlayabilirsiniz Size kalmış Merdane gözünüzü korkutmasın benim kadar becerikliyseniz avcunuzun içinde de istediğiniz şekli verebilirsiniz Hamurlara şekil verin hepsini bitirin Bu arada hamur da birazcık dinlensin ki tavaya koyduğumuz da daha iyi kabarsın Sonrasında kızgın yağda bu nimetleri kızartıyoruz Kızartması çok uzun zaman almıyor o yüzden yanmamasına dikkat edin
Yanında peynir,zeytin,salatalık,domates, reçel çay falan filan Allah ne verdiyse kafanıza göre takılın
Afiyet olsun

|
|
|