Yalnız Mesajı Göster

Bulgur Pilavı (10 Kişilik)

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Pilavı (10 Kişilik)



MALZEMELER

700 gr pilavlık bulgur

250 gr margarin

6 su bardağı (15 litre) et suyu

Tuz

HAZIRLANIŞI

Bulguru yıkayıp süzün Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin

Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin Pilavı ateşten alın Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin

Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla