Konu
:
Bulgur Pilavı (10 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Pilavı (10 Kişilik)
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Pilavı (10 Kişilik)
MALZEMELER
700 gr pilavlık bulgur
250 gr margarin
6 su bardağı (1
5 litre) et suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bulguru yıkayıp süzün
Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun
Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın
Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin
Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin
Pilavı ateşten alın
Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın
Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin
Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul