Yalnız Mesajı Göster

Balık Çorbaları

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Çorbaları



MALZEMELER

2 kg beyaz etli balık

1 kuru soğan

1 havuç

2 defne yaprağı

1 demet maydanoz

25 litre su

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 taze soğan

2 pırasa

5 diş sarmısak

2 domates

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı safran

1 çay kaşığı kekik

6 dilim ekmek

1 yemek kaşığı mayonez

1 yemek kaşığı rakı

2 portakal kabuğu

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyerek, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayınHalka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarmısak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun Rakı ve tuzunu ekleyin

Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın Bir diş sarmısağı ezerek, mayonezle karıştırın Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla