Konu
:
Hatay Yöresi Maklube
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Yöresi Maklube
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Yöresi Maklube
Malzemeler:2 bardak pirinç,1 havuç,1 büyük boy patates,2
5-3 bardak sıcak su,200 gr kuşbaşı et,sıvıyağ,az sirke
Hazırlanışı:Etler küçük doğranıp az su konulup tencerede kahve ocağında suyu çekene kadar pişirilir
Suyu çekmeden biraz da elma veya üzüm sirkesi konur(et yumuşasın diye)Etler suyunu çekince yağı konur kavrulur
Bu sırada istenirse soğan da konur
Kavrulur
Altı kapatılır
Başka yerde havuç ve patates doğranıp kızartılır
Pilav tenceresinin dibine önce et,sonra havuç ve patates kızartması arada pirinç eklenip kat kat ilave edilir
(pirinci önceden 1-2 saat kaynamış su koyarak ıslatırım ben)Üstüne de sıcak suyunu ,tuzunu ekleyip pilavı kahve ocağında pişiririm
Suyunu çekince tabi hemen suyun hepsini dökmüyorum içine
patates ve havuçlarda suyunu çekeceğinden normal pilavdan daha çok su alıyor
Ona göre azsa pişmemişse su ilave edilir
Sonra altı kapatılıp dinlendirilir
Sonra kaşıkla pilavın üstüne bastırılıp(çevirince yanlara dökülmeden düüzgün çevrilsin diye)uygun bir servis tabağına ters çevrilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul