10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çaresi Olmayan Duygular
Olmuyormuş İki arada bir derede yaşanmıyormuş Ya gitmeli, ya kalmalıymış insan Ya sevmeli, ya da sevgiden mümkün olduğu kadar uzak durmalıymış insan
Gitmeliyim buralardan dedikçe, bir adım bile atamıyormuş insan; kalmalıyım düşünceleriyle
Olmuyormuş Sevmekle, sevmemek arasında kalınmıyormuş Seviyorum dedikçe sevilmiyormuş insan
Seviyor muyum bilmiyorum dedikçe, sevginin ufuk çizgisi bile görülmüyormuş
Herkes çekip giderken, ardından yalnızlığın oltasına demir atıyormuş insan
Nefretle, sevgi yan yana yürümüyormuş Bunca yıl yürüdüğünü sanıyormuş insan
Ne zamanki yüreğindeki zıt duygular birbiriyle çatışmaya başladığı anda, galibi belli olmayan düşüncelerden sıyrılmaya kalktığı anda çıkmaz bir şehrin esiri olduğunu anlıyormuş insan
İçinde hükmedemediği keşmekeş duygularını bir gün belki değişir diye beklediği anda, yaşama ait tüm umut kırıntılarını yitirdiğini anlıyormuş insan
Gönle söz geçirmek çok zor imiş Gönül iki yol ayrımına benzer Ya sağdan gideceksin, ya soldan Gönül kavşağının tam ortasında kendini ne yapamaz ve nereye gidemez halde buldu mu insan, sabit değişmez fikirlerinin bu kavşakta hiçte işe yaramadığını, ikiye ayrıldığını hissediyormuş insan
O vakitten sonra kim olduğunu bilemeyen bir benlik, sorularıyla ve vicdanıyla esir alıyormuş yüreğini Omzuna daha çok kaldıramadığı yük biniyormuş Ya severse, belki de gitmemeliydim, kalmalıydım seslenişlerinin hala cevapsız soruları ile öylece kala kalır gönül kavşaklarında insan
Hiçbir limana yanaşamayan gemiler gibidir ruhu Ne dalgalı denizlerde dalgaları aşmaya yeter ruhu, nede denizleri terk etmeye yeter gücü
Bir anda sinirlenir, kızar kendine Feryatlarını duyamayacak kadar sağır olmuş vicdanına seslenir
Al! İçimden bana acı veren bu zıtlıkları
Bir an için delicesine kıyıya vuran köpük köpük dalgalar gibi kabarır ve önüne çıkan ilk limanı ıslatır Sonra, içindeki susmak bilmeyen vicdanı; keşkeler denizine onu yolcu eder Ve o zaman anlar ki insan, ne yazık ki; bu duygularında çaresi bulunmuyormuş
|
|
|