Konu
:
Kişinin Sadece Allah’Tan İstemesi, Sadece Allah’A Sığınıp O’Ndan Yardım Dilemesi Gerekir
Yalnız Mesajı Göster
Kişinin Sadece Allah’Tan İstemesi, Sadece Allah’A Sığınıp O’Ndan Yardım Dilemesi Gerekir
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kişinin Sadece Allah’tan İstemesi, Sadece Allah’a Sığınıp O’ndan Yardım Dilemesi Gerekir
Hakkında
Kişinin Sadece Allah’tan İstemesi, Sadece Allah’a Sığınıp O’ndan Yardım Dilemesi Gerekir
Kişinin Allah’ın gayrından bir şey istemesi veya Allah’tan başka birine dua etmesi caiz değildir
Çünkü bu Allah’a eş koşmaktır
Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:
“…Allah ile beraber hiç kimseye dua etme
”
Cin 18
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), İbni Abbas (Radiyallahu Anhuma)’ya şöyle buyurdu:
“Bir şey istediğin vakit Allah’tan iste, yardım dilediğin vakit de yine Allah’tan dile
”
Tirmizi 2635
Bu ayet ve hadiste anlatılan, tevhid ise amelî tevhiddir, yani Ulûhiyet tevhididir
Ulûhiyet: Allah’ın gerçek ilah olduğuna, Ondan gayrı gerçek ilah olmadığına kesin itikat etmek ve ibadetlerle O’nu birlemektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul