Konu
:
Menülerin Planmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yalnız Mesajı Göster
Menülerin Planmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Menülerin Planmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
MENÜLERİN PLANLANMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İştah açıcı sindirim salgılarının çıkışını kolaylaştırmak nedeni ile Ordövrler Çorbalar
Organizmanın ısısını ve organları tamir edici yiyeceklerimizden Balıklar Etler kuru sebzeler peynirler
Tamamlayıcı ve sindirim organlarının çalışmasını kolaylaştıran vitaminli yiyecekler çiğ ve pişmiş sebzeler meyveler
Sağlığımız gerekçesiyle çok iyi ayarlanmış besin maddelerini kapsayan çeşitli yemek listeleri yapmak
Aynı lezzet ve baharatları kapsayan yemekleri bir araya getirmemek
İki çeşit et yemeği aynı salça ve lezzette hazırlamamak
Yağda kızarmış yemekler (balık tava koyun budu yağda kızarmış tatlı vesair gibi yemekler arka arkaya sıralanmaması)
Yemek listelerini hazırlarken ekonomik koşulları da dikkate almalı
Mahalli yemek listelerini hazırlarken (Unlu pirinçli bulgurlu) yemeklerin birbiri arkasına gelmemesine dikkat etmeli
Yemek listelerini hazırlarken mutfak örgütlerine ve mutfak ekonomisine önem vermeli
Yemek listeleri bilgili yemek sırası kurallarına uyarak hazırr lanmalı
Yemek listelerinin hazırlanmasında resmi resmi olmayan ziyafetler düğün nişan gibi topluluklarda davetli sayısı davet verilecek salonun düzeni servisi yeme içme araçları özellikle dikkate alınmalı
Ziyafetin bir dalı olan soğuk açık dine büfe gibi hazırlanan büfe yemekleri ve çeşitleri bilgili olarak yerleştirilmeli
Yemekleri sıralarkenmevsimler özellikle konserve yiyeceklerimiz yaz aylarında servis edilmemeli
Aynı zamanda sıcak yaz aylarında ağır yemeklerden kaçınmalıdır
Öğle akşam yemek listeleri ziyafet yemek listeleri restoran yemek listeleri hasta yemek listeleri supe yemek listeleriaçık büfe yemek listeleri hazırlarken aralarındaki farklara özellikle dikkat etmeli
İçlerinde aynı maddelerin bulunduğu yemekler listeye alınmamalı
İki kırmızı et (sığır koyun) İki beyaz et (balık tavuk)
İki av hayvanı (Sülün tavşan)
Salçaları benzer olan iki yemek (süprem Morne)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul