Yalnız Mesajı Göster

Servis Yapmak

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Servis Yapmak



Ev sahibi bir hanım konuklarını ağırlarken her zaman dinç rahat ve zarif olmalıdır Bunun için gereksiz koşuşturmaları önleyici ve düzeni sağlayıcı bir takım önlemler almak gerekebilir

Servis düzenini sağlamada ilk akla gelecek araç ev sahibi hanımın yakınında bulunan ve üzerine tabakların çatal-bıçak takımlarınınbardakların yerleştirilebileceği ve sofradan alınan kirlilerin konulabileceği bir servis masasıdır

Yemek masasında konuklar önceden belirlenen yerlere yerleştikten sonra servise başlanmalıdır Kural olarak bu işe hanımlardan başlamakdaha sonra erkeklerin servisini yapmak gerekir

Öte yandan yemek salonunda bulunan büfeyi yalnızca muhafaza dolabı ve dekoratif bir eşya olarak düşünmemeli mümkün olduğu kadar ondan yararlanmalısınız Büfenin üzerine tatlı meyve yeneceği zamana kadar buz dolabında kalması gerekmeyen yiyecekler ve bunların servis tabaklarıyla çatal-bıçak takımları buz kovası vs konabilir

Yemek sırasında bardakların boşaldığı görülünce hemen doldurulmalıdır

Salata servisi ana yemekten önce yapılmalı sos ise yemek servisinden hemen sonra sunulup asla geciktirilmemelidir

Alıntı Yaparak Cevapla