06-22-2007
|
|
Ergenekon
|
Bir Anısı
Kurtuluş Savaşı yılları ve Atatürk İzmir'i ziyarete gelir Atatürk ve silah arkadaşları,başkumandanlar hepsi beraber yemek yenilecek odaya geçerler Sonra bir başkumandan dayanamayıp konuyu açar: "Mustafa Kemal Paşam, bizim ordu da bir asker var, bir oturuşta 1 kazan ayranı bitiriyor!!" Atatürk ise: "Yaa Çağırın gelsin bakalım görelim marifetini "
Askeri çağırırlar Utangaç bir şekilde içeri girer asker Atatürk'ün karşısına geçer " Beni çağırmışsınız Paşam " Atatürk: "Evet ya, seni çağırdım Mehmetçik , Duyduğuma göre sen bir öğünde hiç bırakmadan 1 kazan ayranı bitiriyormuşsun " Mehmetçik: "Evet Paşam,doğru duymuşsunuz " Atatürk: "Hadi o zaman yapta görelim "Mehmetçik: "Tamam yapayım Paşam ama bana 5 dk izin verin ben bi dışarı çıkıyım, sonra gelir yaparım, olur mu?" Paşa: " Olur bakalım "
Mehmetçik dışarı çıkar 5 dk sonra içeri girer Onun için hazırlanmış bir kazan ayranın başına gelir "Ya Bismillah!!" deyip başlar içmeye Ayran biter Paşa: "Aferin oğlum " Mehmetçik: "Sağolun Paşam" Atatürk: " Yaptın gördük, ama sana bir sualde bulunacağım, 5dk dışarı çıkmıştın, o sırada ne diye dışarı çıktın?" Mehmetçik:" Size mahçup olmamak için denedim Paşam!!"
İşte arkadaşlar gördüğümüz gibi eskiden Türkler böyle bir yapıya sahipmiş Eskiden onların kaldırdığı kılıçları, şimdi bizler iki elimizle kaldıramıyoruz
|
|
|