10-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ceyda Kınay - Süheyla'nın Mezeleri

Arka Kapak
Ben içki içmem  Ama benimle içenler zurna gibi olur Çünkü mezeye bayılırım, mezeleri anında temizlerim  Süheyla'da mezeler harikaydı  Balçiçek'e söyledim 
"Hepsini yapan Ceyda," dedi… Annesiyle Süheyla'yı kuran genç kadın  Bana da bir kitap uzattı
Hoş, rengârenk bir kapak  "Süheyla'nın Mezeleri" adı  Tepede yazarı: "Ceyda Kınay" Sol sayfada mezenin, oradan alıp yiyecekmişsiniz gibi duran resmi, sağ tarafta tarifi…
"Aman, bundan almam lazım," dedim, "meraklı dostlara dağıtmak için…"
Yani bu kadar lezzeti, bu kadar güzel anlatan, bu kadar enfes bir kitap…
Hıncal Uluç
Sevgi suyun tadını bile değiştirirmiş Şaka değil Deneylerle kanıtlanmış üstelik Suyun tadını bile değiştirmeyi beceriyorsak, kim bilir, yemeklerimize neler yaparız İşte böyle bir isim Ceyda Kınay… Annesinden, Süheyla'dan aldığı eli sürdüren; yemeklerine, tariflerine şefkatini, neşesini, çoşkusunu, zaman zaman hüznünü, kısacası yaşadıklarını katan bir mutfak sanatçısı…
Ceyda'nın tarifleri, mutfağınızda, tarihi Süheyla Restaurant'ın klasiklerini yaşatmakla kalmayacak, meyhane kültürünü daha da yakından tanımanızı sağlayacak Süheyla'nın hikâyesini okurken, bu cesur kadının tek başına nasıl ayakta durduğuna tanık olacak, yemeklerinin lezzetinin sırrını keşfedeceksiniz
Beyoğlu'nda… Süheyla'da… Her zaman… Her şeye rağmen… O sofralar kuruldu… Hayata devam etti… Bugün hâlâ kurulmaya devam ediyor… İnişlerine çıkışlarına rağmen, sofralarınız hep ışıldaması dileğiyle… Biliyorum ki, Ceyda Kınay'ın önerileri sizi mahcup etmeyecektir
Balçiçek İlter
Yazar:Ceyda Kınay
Sayfa Sayısı: 168
Dili: Türkçe
Yayınevi: Arunas Yayıncılık
|
|
|