10-09-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeytan Namaza Kaldırır Mı
ŞEYTAN NAMAZA KALDIRIR MI
]bayezid-i bistami,çocukkenbi gün bi cami avlusunda oynuordu Oradan geçmekte olan büyük velilerden şakik-i bElhamdülillahi onu görüp:
-Bu çocuk büyüyünce zamanının en büyük velisi olacak,buyurdu
yine bir gün hadis alimlerinden bir zat onu görünce çok hoşuna gitti zekasını ölçmek için sordu :
-Güzel çocuk namaz kılmayı güzelce biliormusun?
-Evet,ALLAH dilerse becerebiliorm, cevabını verince:
-Nasıl? die sordu
-Buyur ya Rabbi, diorm ALLAHın emrini yerine getirmrk üzere tekbir alıor,Kuranı kerim'i tane tane okumaya başlıor,tazim ile rukua varıor,tavazu ile secde edior,vedalaşarak selam veriorm, dedi O zat hayran kalarak :
-Ey sevgili çocuk! Sende bu fazilet ve derin anlayış varken, insanların gelip başını okşamasına nasıl izin veriorsun? die sordu
çocuk:
-Onlar beni değil Rabbimin beni süslediği o güzelliği mesh ediorlar Bana ait olmayan bi şeye dokunmamalarına nasıl engel olabilirim cevabını verdi 
ALLAH aşkında o kadar ileri ve ibadette o derece yüksektiki,namaz kılarken ALLAH korkusundan göğüs kemikleri gıcırdar , yanında bulunanlar bunu duyardı 
Bayezid-i Bistami, bir gece çok uykusuz ve yorgundu Bu yorgunluk yüzünden uykusu ağırlaşmış,sabah namazına uyanamamıştı Namazını kaza eyleyip inledi,sel gibi göz yaşları döktü O kadar çok tövbe ve istiğfar etti ki, üzüntü ve acıdan yanan kalbini sevince boğacak bir ses işitti:
-EY BEYAZİD,BU GÜNAHINI AFFETTİM PİŞMANLIK VE AĞLAMANA DA,YETMİŞ BİN NAMAZ SEVABI İHSAN ETTİM Aradan birkaç ay geçti yine uyku bastırdı Şeytan gelip beyazidin mübarek ayağından tuttu ve uyandırdı  :
-Kalk namazını kıl vakti geçmek üzere dedi beyazid gözün açtı karşısında şeytanı görünce şaşırdı 
-Ey melun sen böle yapmazdın herkesin namazının geçmesini isterdin Şimdi nasıl olduda beni uyandırdın?
şeytan şu cevabı verdi:
--BİRKAÇ AY ÖNCE SABAH NAMAZINI KAÇIRDIN VE PİŞMANLIĞIN SONUCU AFFEDİLDİN VE 70000 NAMAZ SEVABI ALDIN BUGÜN OKADAR SEVABA KAVUŞAMAYASIN DİE KALDIRIORM!!!
|
|
|