10-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Kokulu Mersin
Mersin, ülkemizin güneyinde Akdeniz boyunca uzanan bir ilimizdir Sonu gelmez kumsalları, mis gibi kokan portakal ve limon bahçelerinin yanı sıra tarihi eserleriyle de adından söz ettirir

Binlerce yıldır verimli topraklara sahip olan Mersin, doğası ve şifalı sularıyla ziyaret edenlere hayat verir Akdeniz kıyılarının güneşli iklimi de burada pek çok medeniyetin barınmayı istemesine neden olmuştur Toros Dağları’nın ayrı bir güzellik kattığı bu ilimizde Türkmen ve Yörük kültürleri hala yaşatılmaktadır
Mersin’de gezilebilecek yerler
Alahan Manastırı, Cennet ve Cehennem, Kızkalesi, Ayaş, Yumuktepe, Soli-pompeipolis, Eshab-ı Kehf Mağarası, Anemurium tarihi kalıntıları, Kleopatra Kapısı gibi turizmde ilgi çekici mekanlara ev sahipliği yapmaktadır
Önemli plajları ise Anamur, Kızkalesi, Susanoğlu ve Ayaştır
Tisan, Taşucu, Narlıkuyu ve Dana Adası ise özellikle yerli turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bölgelerdir
Yayla turizminde beğenilen ve ilgi çeken yaylalar ise Gözne, Ayvagediği, Soğucak, Fındıkpınarı, Namrun ve Sorgun Yaylalarıdır
2008 yılında Mut ilçesinde bulunan Alahan Manastırı ve Tarsus ilçesinde bulunan St Paul Kuyusu ve Anıt Müzesi UNESCO Dünya Miras Alanları kapsamındaki yerler listesine alınmıştır
Mersin'de ne yenir?
Mersin denilince akla elbette cezerye ve tantuni gelir Ana maddesi havuç, şeker ve su olan cezerye, isteğe göre içine Antep fıstığı, ceviz ve fındık da eklenebilen, hindistan cevizine bulanarak servis edilen bir tatlıdır Yöre insanları cezeryenin çok faydalı olduğuna değinir Cezerye tatlı sevenlerin gerçekten kaçırmaması gereken bir tatlıdır

Tantuni ise özel bir saç üzerinde yapılan bir Mersin yemeğidir Doğranan etlerin kırmızı biber ve yağ ile kavrulduğu tantuniye nane ve limon da çok yakışır Mersin'de hası yenilebilecek tantuni ile karnınızı doyurup cezerye ile ağzınızı tatlayabilirsiniz

Mersin'de yaşayan arkadaşlarımız artık davet eder bizi
|
|
|