Yalnız Mesajı Göster

E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi

Eski 09-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

E V Tatlıları - Evde Tatlı Yapımı - Ev Tatlı Tarifleri -Sütlü Tatlıları Tarifi



ELMALI MUHALLEBİ

Malzemeler:
5 adet golden elma,
1 kg süt,
4 yemek kaşığı un,
1 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 paket krem şanti,
1 çay kaşığı tarçın,
5 yemek kaşığı çekilmiş fındık
TARİFİ:

Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın Teflon tavada üzerine ¾ yemek kaşığı şeker serperek dağılmayacak şekilde pişirin Yüksek kenarlı bir kapa veya tek porsiyonluk kaplara elmaları dizip tarçın serpin Süt, un, yumurta, şeker, vanilyayı, telle karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin Ilınınca krem şantiyi katıp mikserle karıştırın Elmaların üzerine döküp üzerine fındık serpin Buzdolabında bekletip servis yapın

SU MUHALLEBİSİ



Malzemeler:
5 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı mısır nişastası,
4 çorba kaşığı pirinç unu,
1 çay bardağı gül suyu,
1,5 su bardağı pudra şekeri
TARİFİ: Mısır nişastası ve pirinç ununu bir kaba koyun Sütün bir su bardağını ilave edip iyice ezin Pütür kalmayınca kalan sütü üzerine ekleyin Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun Tatlı tabaklarına ters çevirerek çıkarın Üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın

SÜTLÜ KADAYIF LOKMASI



Malzemeler:
1 adet yufka
1/2 kg kadayıf,
200 gr margarin,
1 su bardağı ceviz
Şurubu İçin:
2,5 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı sütTARİFİ:
Yufkayı düz bir zemine yayın Margarini eritin Yufkayı yağlayın Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın Margarini üzerine gezdirin Çekilmiş cevizi serpin Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin Ruloları 2,5 cm kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın Süt ve şekerle şerbet hazırlayın Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün Cevizle süsleyip servis yapın

TEZ PİŞTİ



Malzemeler:
Yarım litre süt,
100 gr margarin,
2 su bardağı un,
1 su bardağı ceviziçi,
1 adet yumurta
Şurubu İçin:
1 su bardağı pekmez,
1 su bardağı su,
Yarım su bardağı tozşeker
Şurup:
Pekmez, şeker ve suyu bir tencereye alın Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha yavaş ateşte kaynatıp ateşten alın

TARİFİ:
Sütü ve yağı bir tencereye koyun Ateşte yağ eriyinceye kadar kaynatın Kaynayınca un ilave edip karıştırarak hamur yapın Ateşten alın Tekrar pütür olmaması için karıştırın Hamur ılınınca içine bir yumurta kırın Tekrar elle yoğurun Kıyılmış ceviz içini de hamura ilave edin Yağlanmış bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın 180°C'de önceden ısıtılmış fırında pişirin Üzerine pekmezli şurup dökün

SAKIZLI MUHALLEBİ



Malzemeler :

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 adet damla sakızı
Bir miktar vişne ve hindistan cevizi

Tarifi
Tencereye bütün malzemeleri koyduktan sonra karıştırarak pişiriniz
Servis kaplarına aktarılıp soğuyunca üzerlerine hindistancevizi serpip, birer vişne koyarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla