09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı İç Bakla Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Ispanaklı iç bakla salatası
Ispanaklı iç bakla salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 50 dakika
6 kişilik
408 kalori kalori Malzemeler:
500 gram iç bakla
300 gram kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sirke
1 diş sarmısak(ezilmiş)
5 yemek kaşığı sıvıyağ
50 gram siyah zeytin
300 gram ıspanak
30 gram kaşar peyniri
tuz
karabiber
Klorofil, saponin, oksalat, demir ve iyot açısından zengin ıspanak, demir eksikliğinden doğan kansızlığı önler, bağırsakların çalışmasını düzenleyerek organizmayı temizler
Hazırlanışı:
İç baklaları bir tencerede iki bardak su ile 15 dakika pişirin Suyunu bir kaba süzün İç baklaların kabuklarını çıkartın
Dolmalık biberi temizleyin, şerit şerit kesin, soğanı küp şeklinde doğrayın
Sirke, tuz, karabiber ve sarmısağı 4 yemek kaşığı haşlama suyu ile karıştırın Sonra yağ katıp çırpın
Biber, bakla, siyah zeytin ve soğanı ilave edip karıştırın, 30 dakika dinlendirerek sosu içine çekmesini sağlayın
Ispanağı iyice yıkayın, ayıklayın, salataya ekleyin, üzerine ince ince kıydığınız peyniri ekleyip bekletmeden servis yapın
|
|
|