Konu
:
Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar
Yalnız Mesajı Göster
Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar
Balkabağı turşusu
Balkabağı turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 4 saat
Malzemeler:
2 adet 1 litrelik kavanoz için:
2 kilogram balkabağı
250 ml
beyaz şarap sirkesi
60 ml
balsamik sirke
2 adet portakal
2 adet limon
8 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
30 gram zencefil
1/2 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını soyup, 2x2 cm
ebadında küp şeklinde doğrayın
Portakal ve limonun kabuğunu çok ince soyun
(Kabukta beyaz kalmamalı) Sularını sıkın
Kabak hariç tüm malzemeyi 1 litre su ile kaynatın
Kabağı bir kaba koyun, kaynar karışımı süzgeçten geçirerek kabağın üzerine dökün
Baharatları temiz bir bez torbanın içerisinde kabakların arasına koyun
Ağzı kapalı olarak 2 gün bekletin
Suyu bir tencereye süzüp kaynatın
Kabakları 6-8 dakika haşlayıp kavanozlara koyun
Kaynar suyu üzerlerine döküp kapaklarını hemen kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul