Yalnız Mesajı Göster

Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar



Balkabağı turşusu
Balkabağı turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi 4 saat
Malzemeler:

2 adet 1 litrelik kavanoz için:
2 kilogram balkabağı
250 ml beyaz şarap sirkesi
60 ml balsamik sirke
2 adet portakal
2 adet limon
8 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
30 gram zencefil
1/2 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını soyup, 2x2 cm ebadında küp şeklinde doğrayın
Portakal ve limonun kabuğunu çok ince soyun (Kabukta beyaz kalmamalı) Sularını sıkın
Kabak hariç tüm malzemeyi 1 litre su ile kaynatın Kabağı bir kaba koyun, kaynar karışımı süzgeçten geçirerek kabağın üzerine dökün
Baharatları temiz bir bez torbanın içerisinde kabakların arasına koyun Ağzı kapalı olarak 2 gün bekletin
Suyu bir tencereye süzüp kaynatın Kabakları 6-8 dakika haşlayıp kavanozlara koyun Kaynar suyu üzerlerine döküp kapaklarını hemen kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla