09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Ve Rezeneli Mercimek Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Armutlu ve rezeneli mercimek salatası
Armutlu ve rezeneli mercimek salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 70 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
150 gram kırmızı mercimek
400 gram Rezene
60 ml limon suyu
75 ml beyaz şarap sirkesi
60 ml zeytinyağı
2 adet armut
1/2 adet kıvırcık salata
200 gram kırmızı lahana
30 gram kıyılmış ceviz
1 demet kekik
tuz
karabiber
Bu salatada armut yerine yeşil ya da kırmızı elma da kullanabilirsiniz Salatada kullandığınız kırmızı mercimeğin nişasta oranı diğer türlerinden fazladır
Hazırlanışı:
Kekik yapraklarının yarısını süslemek için ayırın, yarısını ince kıyın
400 ml suyu kaynatın, mercimek ve kıyılmış kekiği ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 15-18 dakika haşlayıp, sycak tutun
Rezeneyi temizleyip ince kıyın Armutları ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartıp 1/2 santim eninde verev kesin
Rezene ve armudu limon suyu ile karıştırın
Sirke, tuz ve karabiberi, zeytinyağı ile karıştırın mercimeği süzün, rezeneli sosla karıştırıp soğumaya bırakın
Mercimeği, rezene ve armutla karıştırıp, temizlenmiş ve doğranmış salata yapraklarının üzerinde, ceviz ve kekik yaprakları ile servis yapın
|
|
|